Facebook Post: 2021-07-21T17:08:10

Hashtag: Am mai zis, acum doar repet.
„Vai, dar ce ne lipsește nouă, băcăuanilor, patriotismul local”.
Întrebare: s-a gândit vreodată, cineva, că în școală nu se face mai nimic despre istoria/economia/administrația orașului sau a județului? Că băcăuanii, de pildă, habar nu au de ce ar fi importantă Casa Anania, de ce străpungerea dintre str. Mihai Viteazu și str. Nicolae Bălcescu poartă numele lui Solomon Marcus (cine a fost Solomon Marcus?) sau că strada Mioriței a fost construită pe cursul unui oarecare pârâu Limpedea (Negel).
Oare cum poți să spui că te gândești la o strategie pe termen lung de a-ți păstra tineretul aici, dacă tineretului nu i se livrează din timp informații despre specificul zonei și îți pui toată baza pe părinți, bunici sau entuziaști ai istoriei locale? Altfel spus, cum le explici că, „uite, asta a fost, de aici începem, aici vrem să ajungem dacă decizi să rămâi”?
Oare n-ar fi benefic ca oamenii cu influență la ministerul educației să facă demersuri și în acest sens? Adică da, vrem autorstrăzi, vrem locuri de muncă – dar cred că, la un moment dat, vom dori să limităm, pe cât posibil, apariția orașelor de tip fantomă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.