Ochelari de cal: o extensie de Chrome care filtrează conținutul de pe Facebook

Extensia e gratuită și e disponibilă în Chrome Webstore :

Descarcă

Nu colectează date, nu salvează informații pe servere externe, nu pune cookie-uri, nu-i pasă ce site-uri mai accesați.

 

În perioada asta vreau să fiu ignorant. Lucrez de acasă, pe două monitoare și verific de câteva ori pe zi Facebook-ul. Uneori e din natura meseriei, alteori vreau să văd ce informații utile mai pot culege și cum reacționează oamenii la ceea ce se întâmplă în lume (n.r. „coronavirusul e la modă acum”).

Am observat că politicienii locali încep să arunce cu rahat unii în alții, dar am crezut că e temporar, până se prind și ei că situația e mai nasoală iar circul lor e chiar inutil. M-am înșelat: ei continuă să livreze informații complet inutile. Ba chiar mai distribuie și fake news-uri sau visează să organizeze alegeri locale că poate poate va mai ieși cineva la vot.

În loc să-mi văd de treabă, mă enervez. Pierd o grămadă de timp încercând să văd dacă informațiile pe care le aruncă în spațiu public sunt adevărate sau sunt jeg. Ei bine, de cele mai multe ori sunt jeguri. Și orele pe care eu le pierd căutând se îmbină cu orele foarte puțin productive pe care le am din cauza nervilor că le-am pierdut pe alea de dinainte căutând. Și-am făcut o investiție: 5 ore.

În 5 ore mi-am creat o extensie care mă ajută psihic și care-mi sporește productivitatea. Pur și simplu Facebook-ul nu-mi mai arată acum mizeria pe care am filtrat-o cu extensia asta. Și mă bucur.

Setup inițial:
E posibil ca setarea inițială să nu facă „match” pe facebook.com. Dați click pe extensie și alegeți acest lucru așa cum indică imaginea de mai jos:

Anunțul de lansare pe facebook:

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.