in Blog

Explicarea ortogramelor sau “cum să-ţi curgă traficul pe contrasens”

Dă CLICK AICI pentru a vedea o listă completă cu Ortograme, propoziții și explicații!

Dacă nu v-aţi prins care este scopul articolului cu şi despre ortograme de pe talentirosit.ro, atunci vă voi explica pe scurt şi mă voi referi, bineînţeles, şi  la articolul lui Răzvan, căruia îi cam place să alimenteze prostia:

Pentru ca “Talent irosit” doar face misto si nu da si solutii, iata un scurt ghid asupra modului in care puteti sa fentati usor dificultatile pe care le intampinati la alegerea ortogramei corecte.

În primul rând am dat soluţii mult mai bune (implică educaţia). În al doilea rând, a da mură-n gură la proşti nu e o soluţie. În al treilea rând: “să fenteze dificultăţile întâmpinate la alegerea ortogramelor”?  E campanie electorală? Se fentează salariile? Sau aşa se antrenează viitorii oameni ce-ţi vor oferi ţie pensia (fără 25% în fiecare an)?

Ca să revenim: În România există o instituţie pe care noi, tinerii care nu au reuşit să prindă epoca pionerilor, o numim şcoală. Acolo se oferă un manual, un profesor şi puţine explicaţii simple despre cum se scrie, cum se citeşte şi, mai ales, ce înseamnă ortograma. Tot în România mai avem şi coffee shopuri, chiulangii, drogaţi, beţivi, pornografie, piraterie, grad scăzut de civilizaţie şi analfabeţi ce ţintesc către Europa.

Dacă ar fi să găsim toate răspunsurile pe google, atunci care ar mai fi rolul şcolii? Se va ajunge ca un puşti care-şi face tema constant să primească o nota proastă pentru că nu are internet acasă. Idiotul vine drogat după 5 săptămâni la şcoală şi încasează un zece. Pentru că a avut bani de droguri, dar şi-a permis să ia şi internetul cu el.

În doi ani, acelaşi drogat va repeta figura în liceu pentru că nu e în stare să scrie un referat din proprie iniţiativă. Iarăşi va încasa o notă mai grasă decât ăla care a încercat să fie cât de cât original. De ce? Pentru că îşi permite să facă o căutare pe google. Urmează facultatea şi, ulterior, ne vom pune întrebarea: “De ce ne merge nouă, ca naţie, atât de prost?”.

Dă CLICK AICI pentru a vedea o listă completă cu Ortograme, propoziții și explicații!