in Blog, Filozofie cu 'z'

Exclusivitatea bate calitatea

 

Cele mai bune exemple sunt cele în care se discută despre mulțimile de oameni. Dacă ne amintim episodul protestelor din Piața Universității de anul trecut, nicio agenție de presă nu a așteptat un raport oficial al jandarmeriei pentru a scrie cu aproximație câte persoane au ieșit, de fapt, în stradă. A fost bătaie mare pe exclusivitate, s-au publicat poze cu sute de oameni, iar materialele de presă informau de „câteva zeci” (mediafax, B1 TV), „câteva mii” (Antena 3) și chiar „zeci de mii” (OTV).

Teoria conspirației ne vorbea despre o tentativă de mușamalizare, pentru a nu face publicitate unor evenimente care ne-ar strica relațiile cu UE. Nimeni n-ar fi zis că, de fapt, ziariștii noștri au preferat să dea știri cu presupusul,  având titluri de tabloide și conținutul unor bloguri de ocazie.

Dovada că de vină este foamea pentru exclusivitate și în nicun caz cenzura sau mușamalizarea o avem în colajul de mai jos, realizat pe baza unui subiect ceva mai recent. Titlul l-am luat de pe gsp, șapoul de pe realitatea și conținutul de pe Deșteptarea. Am format astfel articolul care descrie perfect poziția, locul și rolul presei în informarea publică.

PRESA

Există, totuși, un sâmbure de adevăr: toate miile se formează din câteva sute. Păcat, totuși, că populația Bacăului abia depășește 1000 de oameni.

Și da, acum ne putem ridica multe semne de întrebare: începând cu numărul de oameni ieșiți în stradă la revoluție, până la numărul real de cetățeni cu drept de vot.  Încetul cu încetul, procentul rusesc (de 140%) se transformă dintr-o greșeală matematică, într-un trendsetter veritabil.

E foame mare.

PS: Apropo de încredere, dar purtând subiectul mafiei: http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/02/bacaul-sunt-eu-intelegi.html

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Retrospectiva săptămânii #2 : Cristi Juverdeanu

    […] Exclusivitatea bate calitatea […]