in Internet/Web

E timpul să renunțăm la RSS Graffiti

RSS Graffiti este o aplicație pentru facebook care permite utilizatorilor să posteze automat link-uri către un site atunci când este actualizat fluxul de știri. Pentru noi, blogării, ideea a fost bună la început pentru că ne scutea de o muncă: postarea articolelor noi pe rețelele de socializare. Fie că o făceam direct de pe profilul personal sau direct de pe pagină,  ținerea la curent a fanilor cu cele mai noi informații a fost și va rămâne o prioritate.

Problema cu RSS Graffiti este dată de statul de software pe care îl are: aplicație de facebook gratuită. Fiecare individ și-l poate adăuga și seta pe ce feed-uri dorește. Dacă eu, de exemplu, îmi pun un feed către un site pe care se publică rahaturi, utilizatorii vor avea două opțiuni: Să ascundă update-urile care vin de la mine, sau să baneze aplicația.

Când dorim să ascundem un articol publicat prin RSS Graffiti, facebook ne oferă posibilitatea de a ascunde toate postările aplicației. Mai mult decât atât, aceasta face parte din primul set de opțiuni.

Astfel, dacă cineva ascunde toate update-urile venite de la RSS Graffiti pe profilul lui Vali Petcu* (îi dau numele ca să fac trafic), automat vor fi ascunse și actualizările de la utilizatori precum Florin Rușanu.

Desigur, la fel se întâmplă și cu aplicația care leagă Twitter-ul de facebook. Diferența este că pe Twitter mesajele sunt personalizate și e mai puțin probabil să fie ascunse. RSS Graffiti e un robot, iar Marius Sescu are o analiză interesantă despre numărul de like-uri  atrase de astfel de aplicații.

Una peste alta, dacă pe asta vă bazați activitatea din Social Media, cu siguranță nu aveți parte de o conversie optimă. Mai jos am atașat un clip video prin care exemplific cele scrise mai sus.

PS: Da. Știu. Am și prieteni retarzi pe facebook.

*îi dau numele ca să mă umplu de trafic.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Cum poți face ca mesajele de pe pagina de Facebook să fie văzute de mai mulți fani - Marius Sescu

    […] ați citit bine, renunțați la Netorked blogs, RSS Graffiti sau alte aplicații similare, care postează automat articolele de pe site sau blog pe pagina de […]