in Blog

E mai frumos fotbalul în liga a 3-a

La meci nu mai vin doar huliganii care nu ştiu decât să înjure şi să se ia la bătaie. Vezi bunici cu nepoţii la meci. Echipa este aplaudată când câştigă. Poliţia are mai puţin de lucru. Stadionul e mai frumos în nocturnă.

Municipalul din Bacău, o bijuterie în nocturnă

Cu alte cuvinte, am fost la meciul dintre ASC Bacău şi Poli Iaşi, din turul 4 al Cupei României. Vreau să zic că a vedea nocturna din Bacău aprinsă este ca şi cum îţi dai seama că s-ar întâmpla ceva măreţ. O fi din cauza faptului că se luminează jumătate de oraş, o fi din gauza zgomotului de pe stadion sau, pur şi simplu, ne amintim de vremurile bune.

Fotbal curat, fără scandal între galerii

ASC Bacău are vreo 3 ani, nici n-au avut timp huliganii să se formeze. FCM Bacău a rămas totuşi un nume care naşte în tine un sentiment de aparteninţă. Ştiţi, voi, vremurile bune pe care le plânge lumea. Adică, alea cu “le tremurau picioarele când veneau la Bacău şi nu plecau de aici fără 4-5 goluri”. Păcat că s-a ajuns unde s-a ajuns, dar scopurile poate sunt nobile.

FCM Bacău şi ASC Bacău nu vor promova în liga I prea curând

FCM Bacău nu cred că poate promova din motive financiare. Dacă nu mă credeţi, urmăriţi un meci să vedeţi cum îşi lasă adversarii să tragă de timp. În schimb poate face performanţă în Cupa României şi poate aduce încă o echipă din prima divizie la Bacău pentru un meci în nocturnă. La fel poate face şi ASC Bacău, care nu poate promova în liga I pentru că se vrea a se termina noul stadion municipal. Nu e doar o teorie a conspiraţiei ci un fapt susţinut de mai mulţi politicieni. Un soi de stagnare strategică.

În plus, este posibil ca ASC Bacău să ajungă în prima divizie înaintea FCM-ului. Dar, cine ştie. Poate vrea cineva să facă o echipă în Bacău. Măcar pentru scopuri comerciale. Poate.. poate.

 

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 24 august 2011

    […] Cristi a fost la un meci în nocturnă. […]