in Romania

Discursul regelui. Vrem monarhie?

Probabil că lumea se aștepta la o reeditare a filmului „The King s Speech”. Eu nu, dar mă așteptam la un discurs bun. Am văzut o sală plină, am văzut multe aplauze și mi-am amintit de un alt film pe care l-am urmărit recent: „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”. Dar, pentru că nu am trăit în epoca ceaușistă, nu-mi permit să fac astfel de comparații. Tot ce pot să spun este că am văzut respect, altfel față de cele auzite prin buletinele de știri până acum.

Consider că avem nevoie de un om care a fost crescut și educat despre cum se conduce o țară. Practic, asta face familia regală. De asta avem rege, chiar dacă titlul nu înseamnă mult, și de asta se pune preț atât de mare pe linia regală. Din păcate, avem de așteptat până să revenim la monarhie. Pot trece cincizeci, șaizeci de ani sau chiar un război. Nu cred că ar avea curajul cineva să întrebe poporul român dacă vrea să fie condus de un rege sau de tâmpiți.

Până atunci, însă,  trebuie să lăsăm cizmarii și marinarii țării să ne facă să trăim mai bine și să pretindem că nu suntem la mila Europei. Monarhia se cere, se impune și nu se cerșește.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Nu ştiu dacă avem nevoie de monarhie da’ ştiu sigur că regele dă clasă tuturor ciolănarilor de la conducere în materie de diplomaţie!

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 25 octombrie 2011

    […] comentează discursul […]