Despre o vulcanizare din Bacău care știe să-și respecte clientul

keep-calm-and-show-me-respect-3[1]Mă pregătesc de un drum destul de lung în luna august și am zis că ar fi cazul să îmi pun mașina la punct. Pe la un mecanic, pe la un service, pe la un magazin – am luat de toate, am fixat de toate și am trecut la anvelope. Problema mea era că aveam jantele un pic cam strâmbe, iar de fiecare dată când ajungeam la o vulcanizare, un moșneguț arunca o privire la mașină și-mi spunea pe un ton mai țărănesc: „auz’, coane (n.r. wtf?), eu ți le pui pe ăstea, dar să nu zici că le-ai pus la mine dacă ți se întâmplă ceva”.Când ceream să mi le îndrepte , îmi arăta cu degetul un baros aruncat undeva în colțul vulcanizării și aveam impresia că va trebui să parchez mașina direct la dezmembrări.

Am întrebat în stânga, am întrebat în dreapta – am aflat că la Scorpion s-ar îndrepta jante, s-ar echilibra roți, iar prețul n-ar fi prea mare. Băieții ăștia aveau ceva reclamă și prin Ziarul de Bacău, deci referințele erau destul de bune. De la punctul de lucru de pe Milcov m-au trimis pe Calea Bârladului, iar acolo m-a preluat un băiat care știa mai multe despre cauciucuri decât știu eu programare. Mi-a arătat cum se face o echilibrare și care sunt sculele de îndreptat.

În mod normal, nu mă interesează meseria altuia, dar când e vorba de mașina mea vreau să cheltuiesc banii eficient. După ce le-a testat, mi-a dat opțiuni și am ales: două la cheie și una la mașină. Le-a îndreptat, le-a curățat, le-a echilibrat, le-a montat și au mai dat câteva note informative cu privire la anvelope.

La final am primit factură pentru manoperă, am bătut palma și am plecat.

Ah, și ca să nu uit – în timp ce mașina era dezbrăcată de roți, luasem o apă minerală de la frigider pe care trebuia s-o plătesc la final. Casierul, băiat de treabă: lăsați, apa este din partea firmei, vă mai așteptăm pe la noi.

Poate că e ciubucăreală, dar într-o vulcanizare nu găsești cei mai educați oameni și de multe ori ți se vorbește cu nesimțire de spital (cam ca atunci când medicul te ia peste picior). Până la urmă, a fost vorba de un gest care merită apreciat: au lucrat profi, în timp ce eu am fost tratat cu respect.

Ah: poftim și un link.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.