Despre blogurile anonime ale Bacăului

gossipgirl__span[1]

Cineva încearcă să joace la două mese (ca-n poker) și să țină două bloguri online. Pe unul e oficial, cu nume prenume, bun-simț și mici referințe politice. Nu vrea să intre în conflict cu nimeni, îi place (mai des, mai rar) să fie menționat și să fie în centrul evenimentelor locale. Dacă se poate, mai apare și pe un afiș, două.

A păstra  acest aspect de băiat cuminte îl împiedică să publice articole care i-ar putea pune în pericol reputația sau viitorul politic (dacă se va înscrie sau face deja parte). Poate că un subiect de articol va fi chiar legat de un potențial angajator și acesta îi va neglija CV-ul. Nu se știe niciodată.

Totuși, primește niște informații pe care arde de nerăbdare să le „pună pe hârtie” și nu poate. Așa că își face un blog anonim. Îl deschide pe WordPress și pleacă pe conceptul definit de un serial american destinat adolescenților. S-ar putea să prindă, doar că el nu știe că nu poate avea blog anonim într-un oraș atât de mic și cu blog oficial deschis de ceva timp.

A avea blog înseamnă a scrie periodic. A scrie periodic înseamnă a căpăta un stil individual care „te obligă” să-ți lași amprenta pe toate textele pe care le-ai conceput. Practic, oricât de mult ai încerca, oricât de bine ai îngropa și dezgropa cuvintele, la un moment dat vei avea o scăpare (o expresie, o greșeală involuntară, literă bușită pe tastatură) care-ți va semna articolele în locul tău.

Nu vreau să fiu rău, așa că nu voi da nume. Vreau doar să înțeleagă că nu-mi place măgăria de niciun fel.

4 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.