in Internet/Web

Design nou, pentru că pot

Screenshot_2014-10-28-22-22-09

Azi am decis să îmi schimb designul la blog. Nu spun că aș fi avut nevoie, pentru că oricum nu am de gând sa scriu mai des decât o făceam până acum. Dar am vrut să încerc să combin culorile și fonturile ca să fac site-ul și mai ușor de citit.

Fonturi potrivite pe fundal potrivit

Până acum câteva ore, blogul folosea fontul potrivit (Open Sans), dar combinația dintre fundal și culoarea acestuia nu era ușor de “digerat” pentru ochi. Pur și simplu mă deranjau acel gri fad pe fundalul alb și albastrul. Ați observat vreodată că un element albastru accentuează albul (sau culorile reci) de pe un site?

Trebuia să mă încrunt un pic și să fac riduri cititndu-mi propriul blog.

Așa că am decis să fac “cel mai minimalist” design și să elimin elementele care mi s-au  părut inutile încă de acum câțiva ani*: sidebar, căsuțe de facebook, butoane de socializare, ultimele comentarii, ultimele articole și alte porcării care prezentau interes scăzut pentru cititorul de rând.

Influențe de pe Windows Phone

Trebuie să recunosc că Windows Phone a reuțit să-mi capteze atenția printr-un update la Internet Explorer care a introdus un mod de afișare al articolelor. Practic, atunci când accesezi un articol, ai o opțiune pentru citit care îți extrage articolul din site-ul respectiv și ți-l afișeaza în mod text, cu un font plăcut, fără zorzonele care să distraga atenția sau să deranjeze ochiul.

Designer și programator, dar brânza-i tot pe bani

Am reușit în câteva minute să fac o transformare importantă a blogului și am pus accentul doar pe conținut. Pot să spun că se încarcă în 2 secunde, iar de pe mobil sau tableta se citeste demențial (fatal și mortal, n-o să-ți vină să crezi, rămâi prost, manele 2014).

Deci, da: fac treaba bună și mă răsplătesc cum se cuvine.

PS:  Soția mea m-a ajutat în redactarea acestui articol. Vreți link către blogul ei?

 

 

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.