in Blog

Degustatul vinului românesc

Cu alte cuvinte, joi după amiaza, am primit o invitaţie de la Marius Sescu din partea Icar Tour şi Vinia pentru a merge la o degustare de vin la Hotelul Decebal din Bacău. Nu puteam să refuz aşa ceva, mai ales că am dat ochii şi cu Andreea Marc, o treinăriţă care m-a iniţiat în tainele PR-ului şi cu care am avut un mic conflict pe online. Constructiv, bineînţeles.

Revenind la chestiuţile mai interesante, am descoperit că degustarea de vin nu se face neapărat cu găletuşa lângă mine şi că nu trebuie să fii expert pentru a-ţi da seama de asocierea vinului cu gustul pe care ar trebui să-l aibă. Bineînţeles, vorbim de Vinia, o marcă  destul de cunoscută la nivel naţional şi la care ar trebui să ne gândim serios atunci când trebuie să alegem. “Să nu ne gândim la un vin că e mai bun doar pentru că este fabricat în franţa şi costă 7 lei”.

Afirmaţia mi se pare justă. Am “gustat” din Sauvignon Blanc (2003), Grasă de Cotnari, Busuioacă de Bohotin, Merlot, Fetească Neagră Bohotin Crama 9  şi, la final, a venit un Limoncello di vino (Lichior de lămâie). Şi,da, pot spune că în topul preferinţelor mele au fost, au rămas şi sunt în continuare: Grasa de Cotnari şi Busuioaca de Bohotin. 

Câteva poze ca să înţelegeţi ce-am căutat şi eu pe-acolo:

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.