in Blog

“De noi depinde viaţa lor”, un proiect pentru tinerii băcăuani care nu cunosc a doua şansă

Apropo de şansă, vă daţi seama că în lume sunt puşti care nu-şi permit să aleagă ce să facă din viaţa lor. Adică noi, cei trecuţi de 18 ani, ne plângem de cele mai multe ori că nu putem pleca din casa părinţilor. Ne plângem că viaţa e grea şi suntem frustraţi pe ceea ce credem noi a fi o condamnare la un viitor nesigur.

Ei bine, în realitate, situaţia nu e chiar atât de urâtă pentru că, la urma urmei, noi putem alege să continuăm studiile şi să fim instruiţi cu ce să facem mai departe. Putem risca, putem pleca pe riscul nostru şi  ne putem întoarce oricând de unde am plecat ca să o luăm de la capăt. E vorba de timp.

“De noi depinde viaţa lor” este un proiect demarat de asociaţia “Împreună desenăm viitorul” şi vizează acei tineri care nu au confortul că se pot întoarce mereu de unde au plecat sau că o pot lua de la capăt. Pentru ei, şansa urmează un singur curs, iar decizia greşită îi poate trimite direct în stradă. Centrul de plasament nu-i mai primeşte.

Asociaţia “Împreună desenăm viitorul” urmăreşte  instruirea acestor puşti pentru viaţa de după “centrul de plasament”:

Proiectul le oferă acestor tineri informaţii despre: angajare, redactarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, sănătate, comunicare, competenţe anteprenoriale, obiective de viaţă, gestionarea resurselor financiare. Informaţiile sunt grupate în şase cursuri ce folosesc metode non-formale de educaţie. La aceste cursuri vor participa 45 de tineri din centrele de plasament din Bacău.

De asemenea, tinerii din liceele din Bacău vor fi provocaţi să creeze metode de combatere a discriminării tinerilor instituţionalizaţi. Cea mai bună metodă va fi premiată şi implementată.

În cadrul proiectului vor fi editate două broşuri. Una destinată tinerilor din centrele de plasament din toată ţara, şi alta destinată instituţiilor care doresc să implementeze acţiuni similare

Cei care doresc să ajute la demararea acestui proiect pot trimite un e-mail la adresa office@desenamviitorul.ro sau pot suna la 0743365469.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeana prin programul “Tineret în acţiune”.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • De noi a depins, de noi va depinde | talentirosit.ro

    […] trecută a avut loc ultimul atelier din cadrul proiectului „De noi depinde viața lor”. Dacă, la început, am spus că în lume sunt puști care nu au privilegiul de a alege ce să facă din viața lor, […]

  • “De noi depinde viaţa lor”: proiectul şi ironia sorţii - Blog Bacău

    […] proiectul manageriat de Vişinel am mai pomenit, dar nu am fost foarte specific. De exemplu, nu am spus că Vişinel ştie ce înseamnă să faci […]

  • “De noi depinde viaţa lor”: proiectul şi ironia sorţii | talentirosit.ro

    […] proiectul manageriat de Vişinel am mai pomenit, dar nu am fost foarte specific. De exemplu, nu am spus că Vişinel ştie ce înseamnă să faci […]