„De noi depinde viaţa lor”: proiectul şi ironia sorţii

Aş vrea să încep prin a felicita presa locală pentru că a manifestat un interes deosebit pentru proiect. Personal, mă aşteptam să fie o altă iniţiativă care va fi trântită pe colţul unei pagini de ziar, cu multe cuvinte copiate din comunicatul de presă şi, poate-poate, o menţiune pe un blog sau două.

Interes mediatic sporit

Ca să vedeţi de ce sunt atât de surprins, puteţi citi despre proiect atât în Deşteptarea, cât şi în Ziarul de Bacău. Evident, au apărut ştiri televizate şi peste 30 de menţiuni în online, chiar dacă o parte dintre partenerii declaraţi au trecut peste conferinţa de presă.

Un manager de proiect trecut prin sistem

Despre proiectul manageriat de Vişinel am mai pomenit, dar nu am fost foarte specific. De exemplu, nu am spus că Vişinel ştie ce înseamnă să faci parte din sistemul de ocrotire al statului şi cât de greu este să te integrezi în societate. A reuşit, totuşi, să termine un liceu bun în Bacău, să ajungă în Bucureşti şi să facă două facultăţi. Partea mişto, pentru că există şi aşa ceva în ironia sorţii, este că omul a avut şi s-a bazat pe ambiţie, iar acum încearcă să convingă de existenţa unei şanse.

Scopul proiectului

„De noi depinde viaţa lor” vizează 45 de tineri din centrele de plasament din Bacău, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care vor participa la şase ateliere ce folosesc metode non-formale de educaţie. Temele atinse de aceste ateliere sunt: angajare, redactarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, sănătate, comunicare, competenţe antreprenoriale, obiective de viaţă şi genstionarea resurselor financiare.

Concurs pentru liceenii din Bacău

Va exista şi un concurs pentru tinerii de licee care vor fi provocaţi să creeze o metodă prin care să sensibilizeze opinia publică cu privire la tinerii instituţionalizaţi, să le îmbunăţească imaginea şi să crească şansele de includere în societate a acestora.  Mai multe detalii veţi găsi aici.

Despre parteneri

Aici nu prea am ce zice. Mă bucur de presă şi de cei de la DGASPC care au ignorat vremea nasoală şi au venit la conferinţă. Restul e cancan şi ţigăneală, dar nu vrea să jignesc.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în acţiune, Acţiunea 1.2 – Iniţiative ale tinerilor. 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.