De ce e bine ca totul să funcţioneze, inclusiv nocturna de la Municipal

Domnule, se mai trezesc vreo doi trei care să zică în felul următor: „Au dat ăştia drumul la nocturnă, pe banii noştri, nici n-avem echipă..”. Păi foarte bine c-au dat drumul la nocturnă. În felul ăsta avem şi noi un stadion cu pretenţii care nu are nişte ţepe de fier vechi adunate în cele patru colţuri (stadionul fiind oval).

Măcar acum avem 4 puţoi funcţionali şi nu cred eu că ar trebui să conteze în ce ligă joacă FCM-ul. Măcar avem cel mai bun stadion din liga secundă, şi nu să ne dăm mari, dar decât să stea acolo să le folosească ciorile pe post de suport de tranzit, mai bine să se mai aprindă o dată la două trei săptămâni. Ca să nu mai vorbim de imaginea feerică pe care o dă oraşului (pe lângă gropi, noroaie, boschetari, gunoaie, mormane de rapăn – o rază de lumină schimbă aspectul).

Bineînţeles că românul cu spiritul lui conservator ar vrea să-i fie bine şi să se laude cu oraşul lui nemaipomenit. Dar parcă totul e un prilej de critică acum, iar dacă el ar avea posibilitatea, ar conserva tot. Cică: „ar fi bine să avem un spital modern, dar hai să conservăm nişte materiale pentru veacul viitor, să le folosească nepoţii”. Sau „ce frumos şade terenul ăla de sport acolo, nici nu zici că are zece ani, parcă n-ar călca nici dracul pe el”.

Şi ca să vorbim mai frumos, pariez că dacă l-ar pune aghiuţă pe domn primar să-i facă găurile din asfalt, n-are să-i convină că pune asfalt de proastă calitate. Apoi dacă pune asfalt de bună calitate tot nu e bun, că e prea scump lua-l-ar naiba. Dacă s-ar pune Gicu pe ăla cu bani să modernizeze pista de biciclete sau terenul Ştiinţa – iar s-ar trezi unu şi ar zice – păi da noi n-avem bani nici să ne c***m şi ăsta face terenurile de fotbal. Ca mai târziu, când acelaşi gicu are chef de-un fotbal să-l înjure pe atotputernicul că a făcut toate celelalte porcării, numai terenul lui nu.

Revenind la subiect: „Faceţi domnule totul să funcţioneze”. Adică:

– Lăsaţi nocturna să meargă că e frumoasă, dă bine la aspectul oraşului.

– Faceţi baza sportivă de lângă stadion să fie practicabilă.

– Reparaţi naibii stâlpii de pe stradă că parcă suntem la Zlătari (iar acolo 90% dintre stâlpi funcţionează, doar că sunt mai rari – vreo 10 până-n comună)

– Faceţi şi cişmelele alea funcţionale şi nu mai prostiţi lumea că se urcă  javrele la ele. Băgaţi şi robinete.

– Aţi putea pune şi câteva amenzi ălora care parchează maşinile aiurea, iar dacă se plâng că nu sunt locuri de parcare atunci să mai meargă şi pe jos sau cu bicicleta (unii dintre ei chiar folosesc maşina la plesneală). Ceva amenzi ar mai contribui la buget.

Şi, ca să revin, oare dacă ar fi oraşul ăsta iluminat calumea, oare s-ar plânge lumea că nu avem populaţie de primă ligă?

7 comentarii

  1. Nici macar nu platesti impozite, da’ vrei sa se cheltuiasca aiurea banii platiti de mine si de altii. Mai bine pune-ti acasa instalatia de pom, ca sa te crezi in Champions League. 😀

  2. Daca ai plati, n-ai tzine aiurea becurile aprinse pe un stadion fara spectatori. Se cheama risipa. Eu sunt contra finantarii fotbalului de la buget. La cat de prost joaca, n-ar fi nicio diferenta sa zburde fara bani si pe intuneric, eventual pe un maidan. Ce atata fotbal?! Sa dea bani la sah, la rugby samd.

  3. Se vede ca nu „eshti” microbist :-). Ai mai lasa si tu sa se bucure omul tanar (ca mine) de ceva frumos. In plus, decat sa fie banul ala aruncat intr-un proiect care sa suga bani cate nu suge-ntreg poporul intr-o viata (aviz zvonului cu Parcul Catedralei) – mai bine sa vada cetateanul niste lumini, adica ceva „palpabil”. Se justifica mai usor 😉 .

  4. toti vorbesc…cat consuma nocturna,consuma curent de pomana pe banii nostri.Toti spun asta de parca pentru 120 de minute cat sta nocturna aprinsa s-ar cheltui mii de euro pe iluminatul stadionului…Ganditi si socotiti inainte de a acuza! Costurile pentru nocturna la un meci sunt extrem de mici…si stiu ce zic

  5. nocturna din bacau consuma cam 500kwh iar pretul lui kwh este 0,70 lei…deci cam 350 lei pe ora sa zicem max 10 mil cat sta aprinsa 2,3 ore…nu e mare cheltuiala….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.