Dar nu că nu se poate să nu vină unul să-mi spună că-s marionetă politică

E dreptul meu să mă exprim liber. Nu?

Pentru cei care nu ştiau de ce am decis în a merge cu Vişinel mai departe şi să formăm grupul IPB – vă explic eu, personal – aici. Fără cenzure şi cu riscul de a decădeea foarte mult în ochii pupincuriştilor electorali.

Domnule’ – se face că oraşul ăsta are nişte oameni politici în faţă, nişte partide şi nişte consilieri. Eu pe lângă ăştia sunt un nimeni, un praf, un ciot. Ei pe lângă mine vor fi întotdeauna mai mari aşa că oricât de mult nu mi-ar conveni mie că nu au timp să se ocupe de toate problemele Bacăului, nu am cum să mă duc peste ei fără o cutie cu bomboane de ciocolată ca să mă înţeleagă.

Şi dacă suntem mai mulţi ce facem? Păi facem multe. Mai multe personaje care-şi testează aspectele cutanate ale creierelor privind problemele municipalităţii nu sunt niciodate ignorate. Şi da, domnule, suntem idealişti, naivi, tâmpiţi chiar pentru că ne mai preocupă şi soarta oraşului ăstuia. Oricine vine în Bacău zice: „Vai, că ce oraş frumos aveţi şi ce oameni şi ce…”. Eu vin şi completez: „şi ce căcaţi pe mijlocul străzii, şi ce stâlpi dărâmaţi şi ce aurolaci prin centru’ oraşului”. Că şi partea asta tot din Bacău face parte.

Şi stimate domn, dacă eu voiam să fiu membru de partid, să mă prostituez în public o puteam face. Şi crede-mă că puţina activitate pe care o am nu e de ignorat nici de PNL, nici de PSD şi nici de PD-L. Iar tot ceea ce fac aici, la IPB, aş fi putut foarte bine să o fac şi dacă aş fi ales vreo tentativă de partid politic. Dar nu mi-a trebuit. Pentru că nu vreau să mă duc să mulg probleme inexistente, să mă duc să fâţâi din cur sau să strâmb din nas atunci când e vorba de realizat ceva ce nu va aduce merite partidului sau să îmi fac nevoile în respectul pentru Bacău.

Şi domnii mei – aviz celorlalţi care aţi intrat în discuţie invitaţi şi neinvitaţi – poate că sunt şi agramat şi afon politic, dar măcar eu mă duc să încerc să fac ceva – nu să stau pe fotoliu, să aştept să mi se fâlfâie şi apoi să mă apuc de acuzat de preacurvism politic pe cine-apuc. Nu sunt idiot, poate doar agramat şi incult.

Şi îmi închei această scrisoare pur exprimată, nedictată şi necenzurată prin a mulţumi următoarelor persoane că sunt alături de noi: Răzvan Bibire, Florin Popescu, Gabi Mihai, Val Mănescu, Jitaru G. – iar lista va fi completată pe parcurs.

6 comentarii

  1. Foarte corect ceea ce spui. Nu a vorbit nimeni despre marionete politice, asa ca nu vad legatura. Si eu doresc succes celor care au inceput blogul, si, asa cum am spus deja, orice initiativa de felul asta este binevenita, indiferent de orientarea politica a unuia sau a altuia. Abia astept primele reusite ale voastre si o sa scriu cu placere despre ele, nu doar pe blog, ci si in ziar daca av fi cazul. Asa ca… chill… ca vad ca s-au aprins multi aiurea pe net.
    Si tu in niciun caz nu esti agramat, daca ai inteles ca ma refeream la tine, nu era vorba de tine.Bafta.

  2. @Codrin – stiam ca am vorbit cu tine, ca ne vei sustine si am ramas surprins de comentariul cu privire la partea politica. Am fost foarte serios cand i-am zis chiar lui Visinel ca daca are de gand sa ne indrume catre vreun partid, nu ma voi feri sa-l atac nici pe el, nici pe cei pe care i-a convins sa faca asta. Nu ne jucam.

  3. Nu am nicio problema nici cu Visinel, mai ales ca nu il cunosc personal, nici cu tine, evident. Am fost uimit de ce am gasit pe un blog si am scris. Consider ca in momentul in care scrii oarecum in public trebuie sa ai un nivel minim, dar pana la urma asta e problema fiecaruia.
    Despre partea politica, imi cer scuze daca te-am jignit pe tine sau colegii tai. Pur si simplu am vazut blogul cu mult continut politic al coordonatorului vostru si am facut niste conexiuni. Dupa niste ani de presa, la un ziarist functioneaza pe pilot automat faza asta cu conexiunile.
    Daca asa stau lucrurile, iar implicatiile nu sunt si nu vor fi politice, ma bucur, iti multumesc pentru explicatii si propun foarte serios si fara ganduri ascunse sa ingropam „securea razboiului”, pentru ca nu asta a fost intentia mea. Eu oricum sunt nou in mediul asta virtual, iar blogul e doar un hobby, cu specific majoritar personal si de opinie, asa ca nu mi-am propus mari realizari cu el. Chiar respect initiativele online care isi propun si realizeaza mai mult, asa ca voi urmari cu atentie si IPB si voi mediatiza oricand proiectele voastre. Ok ?

  4. @Codrin – faza cu agramatul si incultul nu a venit din partea ta. Bineinteles ca iti multumesc pentru cele promise. Nu sunt si nu voi fi in razboi cu nimeni din mediul online. Mi se pare o prostie. Doar am vrut sa clarific cateva lucruri si atat. Am incredere in cele spuse de tine mai sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.