Daca as scrie despre…

N-am mai scris de mult aici. Adevarul e ca nici nu am avut un subiect interesant despre care sa scriu. Si da, mi s-a zis ca articolele mele nu mai sunt interesante, ca trebuie ceva mai palpitant, ceva care sa atraga… Si am inceput sa ma gandesc.

Daca as scrie despre politica, ce ar fi de scris? Toata ziua buna ziua lumea critica politica romaneasca, iar care mai de care se lauda ca in State, Italia, Spania, e mai bine. Eu, desi nu am trait pe-atunci, imi amintesc vreo cateva decenii de comunism. Eu, desi habar n-am, zic ca daca Anglia sau Franta prindeau putin comunism, acum se c**** pe ei de foame. Si da, ce sa scriu despre politica noastra?  Avem democratie, drepturi, ne putem alege conducatorii, ii putem da jos, votam constitutia… drepturi depline.  Acum ca se fura mult acolo sus, ca au bani si nu stiu sa-i gestioneze, ca au imunitate in fata legii o parte din ei, ca nu sunt in stare sa negocieze pretul la energia electrica, ca habar n-au ca painea costa 30-40 bani in Bucuresti si 1,5 lei in Bacau…degeaba le zic, ca tot gasesc ei o modalitate de a prosti lumea. Si nu zic ca ma prostesc pe mine, ca eu degeaba imi dau seama ca au prostie cat sa imparta prin toata Europa,  pentru ca ii prostesc pe ceilalti cetateni cu drept deplin de vot.

Sa vorbesc despre inundatii. De ce sa vorbesc despre ele. Se intampla peste tot  in lume. Am vazut si in SUA in urma cu ceva timp. Si acolo, la fel ca si aici, oamenii erau damnati. Aa, ca acolo primesc despagubiri reale, si aici primesc 5000 ron pentru a se pune la loc pe picioare… e alta problema. Ca trebuie sa mai urmeze inca 10-20 de ani de inundatii pana ca idiotul sa isi dea seama ca trebuie sa fie construite diguri pe malurile raurilor apropiate de loclitati… e total inadmisibil.. de ce sa dea zeci de mii de € pe un dig normal, cand pot pune saci cu moloz dupa ce apa depaseste un metru in casele oamenilor. De ce as scrie eu despre asta?

Sa scriu despre aurolacii de pe strada? Ce vina au ei? Adica si in fond, pana acum aurolacii erau prezenti in marile orase..cum ar fi Bucurestiul, unde gasesti cel putin un aurolac la fiecare colt de bloc. Acum sunt peste tot. Sa fotografiez un politist cand sta langa o punga de prenadez ce este inhalata de 5-6 pusti schilozi, fara mama si fara tata…nu are rost. Adica, daca as face asta as jigni institutiile statului… Mai ales Politia Romana. N-as vrea sa fac asta. Voi ati citi asa ceva?

Sa scriu despre… permisele auto? Da, asta ar fi un subiect interesant. Sunt sigur ca veti fi foarte multumiti sa cititi despre spaga care ati dat-o cel putin 50% dintre voi ca sa va obtineti permisul auto. Adica de ce trebuie sa ma iau iar de Politia Romana? De ce trebuie sa ma iau de muritorii aia de foame, carora nu le pasa cat de bine conduci cu volanul, ci cat de bine conduci banul la ei in buzunar. Ar fi foarte interesant sa vedeti un articol despre „copoii” care nu au habar ce e o regula de circulatie, insa au dreptul de a da o semnatura pe dosar.  Dar e treaba lor, trebuie sa fie intelesi, slujba le cere sa faca asa ceva. Nu as putea… nu as indrazni… sa jignesc maimuta-n uniforma.

Sa scriu despre piraterie. Pai pana si presedintele dansa pe un CD cu muzica piratata pe el…

Chiar nu stiu…despre ce as putea scrie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.