Cum se copiază la parţiale ,”for dummies”. Principiul „foaia goală”

Examenul parţial, unul fără rost după cum s-a mai scris, se dă cândva la jumătatea semestrului, la majoritatea obiectelor de la facultatea de inginerie. Un profesor are dreptul de a alege ora şi felul examinării, precum şi sala. Scopul examenului este acela de a scuti studentul de o parte a materiei la examenul final.

Altfel spus: poveşti de adormit puşlamalele în pijamale. La o anumită universitate, vorbim de parţiale atunci când ne gândim la peste 80 de studenţi adunaţi într-o sala de maxim 50 sau atunci când ne gândim la o lucrare de control regizată prost.

Capitolul 1: Să vorbim de strategia anticopiat

Strategia anticopiat, practicată de un anumit profesor (de fapt de majoritatea, dar să nu zicem că sunt mârlan), este acea metodă de a împărţi studenţii pe trei numere. Vorbim de 80 de studenţi, aşadar toate locurile sunt ocupate. Întrebarea mea este: dacă sunt atât de mulţi studenţi în faţa mea, în spatele meu, în stânga mea şi în dreapt mea, ce mă împiedică pe mine să copiez de la studentul din stânga sau din dreapta?

Adică, profesorul are de corectat în jur de 80 de hârtii (majoritatea goale, de altfel) – cum va putea determina el dacă un student, cu care petrece maxim 3 ore pe săptămână, minim zero, şi-a schimbat numărul? Simplu, nu poate. De aceea nu are rost să-ţi suceşti gâtul încercând să te inspiri din spate sau să te faci girafă la cel din faţă. Ai stânga şi dreapta.

Capitolul 2: Principiul „foaia goală”

Din moment ce eşti student la o facultate de la care ar trebui să ieşi inginer sau, să zicem, licenţiat – evident că la examenul final va trebui să ai ceva în cap. Aşa că: de ce să copiezi la  fleaşcă de lucrare de control, când poţi foarte bine să-ţi vezi doar de sesiune. Adică, dacă profesorul îţi spune: „Ştiţi, dacă în sesiune aveţi habar, puteţi lua zece” – atunci îţi pui întrebarea: „De ce aghiuţă să-mi fac eu peri albi din pricina unui test fără relevanţă?” – şi semnezi foaia albă.

De ce? Păi, într-un final, ori ieşi inginer, ori ieşi şomer. Ce, crezi că dacă un cretinel a luat 10 la un parţial şi e prost bâtă, are mai multe şanse ca tine să nu fie şomer? Pă naiba. După ce că iese şomer, mai iese şi prostalău. Sau, mai rău, l-ar prinde dracului vreun profesor, şi o ţine-n restanţe până i s-ar sui scroafa-n răchită.

4 comentarii

  1. Pe noi nu ne scuteste de materia avuta in vedere la asa-zisul partial. Oricum, floare la ureche e atunci cand ai 150 de oameni intr-un amfiteatru si un singur profesor. Atunci copiatul se face direct din suportul de curs care-l ai pe netbook. Ceva ce n-ai vazut. Voi scrie si eu despre asta…dupa ce termin facultatea.:D

  2. Se poate ca proful sa-si dea seama daca ai schimbat numarul. Daca e un prof care tine la ordine, s-ar putea sa faca asa cum a facut al nostru: sa ne aranjeze in banci si mai apoi pe patru numere, unul in spatele celuilalt. La sfarsit a zis sa lasam toti lucrarile pe banca pe care am scris si el le-a strans pe numere. Simplu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.