in Blog

Constantin Scripăţ a răspuns adresei redactorului talentirosit.ro: Instituţiile publice vor arbora drapelele până la 1 noiembrie!

Prefectul Bacăului, Constantin Scripăţ, a trimis o înştiinţare Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău prin care solicită respectarea legii Legii nr 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către instituţiile publice.

Totul a început cu adresa trimisă de Tudor Cojocaru, prin care vizează: Primăria Bacău, Colegiul Naţional Ferdinand I, Parchetele de pe langa Judecatoria si Tribunalul Bacau, Curtea de Conturi Bacău şi Avocatul Poporului, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Universitatea George Bacovia.

“Interesant este faptul că am trimis adresa de 3 ori la prefectura şi o dată la MAI. Cei de la prefectură au raspuns, probabil, din cauza celor de la MAI” – a spus redactorul talentirosit.ro, student la drept.

Iată adresa către prefectură:

O serie de institutii din municipiul Bacau nu respecta Legea nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice şi Hotărârea  nr.1.157 din 21 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României. Aceste institutii sunt: Primaria Bacau, Colegiul National Ferdinand I, Parchetele de pe langa Judecatoria si Tribunalul Bacau, Curtea de Conturi Bacău şi Avocatul Poporului, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Universitatea George Bacovia. Ele au fost mentionate si in acest articol recent publicat, unde se pot vedea si fotografiile care dovedesc nerespectarea dispozitiilor legii: http://talentirosit.ro/doua-la-prefectura-doua-la-primarie-unul-la-scoala-de-baieti-unul-la-catrindala/  Desi institutiile in cauza au fost notificate, nu au binevoit sa raspunda solicitarilor de a intra in legalitate. Conform Hotararii de Guvern de mai sus, prefectii si imputernicitii MAI sunt in masura sa ia deciziile care se impun, adica sa sanctioneze contraventional conducatorii institutiilor care nu vor sa se conformeze dispozitiilor legislative in vigoare.

De aceea va solicitam dvs. sa actionati corespunzator astfel incat legea sa fie respectata, indiferent de ce institutie este vorba. De asemenea, asteptam si raspunsul dvs., care va fi publicat.

Şi răspunsul:

Raspunsul dat către pseudonimul semnat de Tudor Cojocaru

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Iniţiativa IPB revine. Se caută echipă | talentirosit.ro

    […] Mădălina, Tudor şi Florin , trei dintre scriitorii talentirosit.ro, mi-au demonstrat, pe rând, contrariul. Se […]

  • Pentru de dimineață | aghiuţă

    […] Talent irosit jubilează, campania de sensibilizare a autorităților în problema arborării steagului național a avut efect. Prefectul Bacăului, Constantin Scripăţ, a trimis o înştiinţare Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău prin care solicită respectarea legii Legii nr 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către instituţiile publice. […]

  • Constantin Scripăţ a răspuns adresei redactorului talentirosit.ro: Instituţiile publice vor arbora drapelele până la 1 noiembrie! - Ziarul toateBlogurile.ro

    […] Constantin Scripăţ a răspuns adresei redactorului talentirosit.ro: Instituţiile… Tue Oct 26, 2010 1:09 am Prefectul Bacăului, Constantin Scripăţ, a trimis o înştiinţare Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău prin care solicită respectarea legii Legii nr 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către instituţiile publice. Totul a început cu adresa trimisă de Tudor Cojocaru, prin care vizează: Primăria Bacău, […]