in Ad, IT

Codecuri recomandate pentru vizionarea decentă a filmelor

De-a scurtul carierei mele de IT-ist, am fost pus în situaţia de a instala pachete de codecuri care să nu afecteze sistemul şi care să ruleze decent cam toată gama de filme. Am ajuns la concluzia că unul singur nu ajunge şi am să detaliez puţin aspectul acesta.

1. Orice sistem de operare are nevoie de un VLC player

Este, cu siguranţă, cel mai eficient soft pentru redarea filmelor. Are opţiunea de sound boost direct din bara de control, rulează toate formatele şi permite afişarea titrărilor. Pe lângă asta, are câteva opţiuni pentru preluarea streamurilor şi retransmiterea acestora.


Una din cele mai eficiente opţiuni este aceea de a face frame skip atunci când sunetul o ia înainte sau rămâne în urmă. Vizual nu e în regulă, dar e preferat desincronizării audio video.

Partea negativă este la calitatea video, dar dacă nu ai ochiul format pentru a detecta diferenţele din culorile pixelilor, nu ai nicio problemă.

2. Windows Media Player Classic

media-player-classic-home-cinema[1]Nu ştiu dacă mai este dezvoltat de Microsoft, dar faţă de VLC, Windows Media Player Classic are opţiunea de a găsi titrarea potrivită pe internet. Treaba asta se face din meniul File- Subtitles- Download.

Alt avantaj este calitatea mai bună a imaginii.

Are acelaşi comportament de frame skip atunci când e pus în faţa desincronizării audio video, iar la sound booster se ajunge destul de greu. Pe lângă asta, necesită codecuri suplimentare pentru redare.

3. Windows Media Player

Calitate superioară a imaginii. Nu face frame skip, ceea ce poate duce, uneori, la o desincronizare destul de severă. Sound boost-ul se face din egalizatorul grafic. Necesită codecuri suplimentare.


În concluzie, recomand instalarea K-lite Mega Codecs Pack pentru codecurile suplimentare şi Windows Media Player Classic.În plus, are şi Vobsub, adică va permite redarea corectă a titrărilor şi în Microsoft Windows Media Player. Pe lângă pachet, asiguraţi-vă că aveţi şi VLC pentru momentele mai grele ale HDD-ului sau ale PC-ului, deoarece consumă puţine resurse şi redă o gamă mai mare de formate video.

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. VLC-ul si K-lite Mega Codecs Pack mi se par absolut necesare pentru o calitate video cat mai mare. Stiu ca fara K-lite Mega Codecs Pack, placa mea nu voia sub nici o culoare sa ruleze Blu-Ray’urile.

  2. Mno.. eu le vad cu BS si sunt multumit. Dar fara K-lite nu cred ca as face nimic, nici cu WMP nici cu VLC…

  3. Am văzut şi fişiere de 1080 p cu el şi se încarcă repede… Nu mai zic că nu am un calculator formidabil.