Cine e Victor Ponta să mă facă pe mine să plec din țară?

Cu un mic exercițiu de imaginație, am să descriu puțin varianta în care Victor Ponta ar câștiga alegerile în 2014. Mă duc, la nimereală, fără sugestii, prin 2018, la 4 ani de la marele eveniment.


Pagină de blog – 1 decembrie 2018

Am vrut să mă duc să plătesc internetul, dar am uitat că azi e 1 decembrie. Nu se lucrează. În blocul de „nefamiliști”, ăla nou de peste drum, stau vreo 20 de familii de ucrainieni. Sunt fericiți, chiuie și ascultă manele în prostie de ai zice că sunt români cu drept de vot. De fapt, îl au și pe ăla, dar e dat cu porția celor care reușesc să ajungă pe listele suplimentare de la europarlamentare. E uimitor cât de repede și-au câștigat cetățenia, fix înainte de campania din 2016, fără să aibă domiciliul aici.. Câțiva lei pe o chirie fără temei legal.

Dacă stau bine și mă gândesc, nu mai plătesc internetul nici luna asta. De când au pus taxa pe internet, au început să dispară, pe rând, bloguri, magazine online, ziare. Nici nu ai cum să ții un business online când traficul se aproprie de zero.

Am să mă delectez cu puțină căldură de la centrală și las datoriile să se adune. Dacă știu să joc corect, se va ocupa statul de ele, iar în vreo 2 ani se vor prescrie. Căldura oricum e gratis, pentru că stau într-un bloc de pensionari care au știut cu cine să voteze. Taxa de internet și acciza suplimentară la benzină acoperă cu succes subvenția, semn că Victor Ponta n-a mințit în 2014.

Sunt mândru că sunt pensionar, la 28 de ani.

Pagină de blog – 2 decembrie 2018

Ieri a fost o zi mare. Un tânăr a fost bătut în fața blocului pentru că a amintit că 1 decembrie trebuie să fie o zi istorică. Când a venit poliția, i-a mai tras două palme peste fața lui de lozincard. De unde avea să știe lumea de 1 decembrie? Kapatos n-a vrut să zică nimic aseara, iar emisiunile culturale (acces direct, măruță, viața cu guță) sunt în pauză de sezon. În plus, de ce ar fi nevoie să știi o chestie care s-ar fi întâmplat acum 100 de ani? Trebuie să ne concentrăm pe viitor, „cu cifre, nu cu fapte”.

Pagină de blog – 3 decembrie 2018

Profesorii fac grevă. E a 4-a de anul acesta, dar cine mai știe să numere. Elevii nu au manuale, benzina e scumpă, pregătirea cursului costă, dar ei uită că s-au bucurat în 2014 pentru ăia 3 ani de pensionare. Nu le-a zis nimeni că trebuie să treacă 34 de ani ca să poată ieși la pensie, iar acum cerșesc pe la guvern. Vor fi călcați în picioare.

Dragnea și-a cumpărat pantofi de la Milano. Am văzut la Kapatos.

Pagină de blog – 4 decembrie 2018

Zi liberă de la stat – sărbătoare creștină. Se-mplinesc 3 ani de la introducerea taxei pe slujbă. Nu era normal ca liturghia să poată fi ascultată de toți cetățenii, iar preoții să nu primească un șfanț. E trecută acolo, pe factura de la curent, alături de taxa radio-tv și taxa pe internet. Pensionarii sunt scutiți, ei oricum puneau în plus bani la cutia milei.

Orașul e plin. Se întorc studenții acasă de la facultate. După legea educației din 2016, toți elevii care au picat bacul au dreptul la studii superioare. Victor Ponta s-a ținut de cuvânt: „românii au drepturi egale”.

Pagină de blog – 25 decembrie

Sărbătorim 4 ani de la eliberarea celor 38 de martiri din penitenciare. Erau deținuți politic.

Pagină de blog – 26 decembrie 2018

Primesc o scrisoare în poștă de la un prieten din Ungaria:

„20.11.2017

Salutare,

Au trecut aproape 3 ani de când a venit Ponta. Am auzit că lumea e fericită acolo. Regret că am plecat imediat ce-am aflat că sunt înconjurat de idioți. Sper că și tu o duci bine și aștept cu nerăbdare să mă-ntorc.

Am încercat să îți trimit un email, dar am înțeles că te costă cam mult să citești mesajul. Așa că am apelat la Poșta Română. Am auzit că s-a modernizat și că poștașii te tratează cu respect.

Sper că îmi vei răspunde cât mai curând, să-mi zici care e situația, ca să încep să-mi fac bagajele.

Cu respect,”

Fraierul. A plecat de frica lui Victor Ponta, alături de alți 6 milioane de români care n-au vrut să mai voteze. Lașii.

Pagină de blog – 2 ianuarie 2019

D-e eri sa schimbat limba romana ca s-a fie corekta ptr majoritate. In shkoala – materia se numeshte limba moderna romaneasca, iar manualele sunt aprobate de mariean vanghiliu. Cik toate blogurile care nu s-e comformeaza vor fii inkise. M-a duc s-ami fac bagaju. Ceau!


Sper să am doar o imaginație bogată. Să nu fiu profet.

Foto By CristianChirita (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

5 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.