Cea mai bună shaorma din Bacău

shutterstock_118757785

Nu, cea mai bună shaorma nu este la Irina. Am făcut câteva sacrificii și am testat pe rând mai toate șaormeriile din Bacău (na, poftim cultură!). Mi-am  îngreunat viața cu vreo 10 kilograme, am bătut la pas orașul, am plătit sute de lei și am reușit să fac un clasament bun după care se pot orienta toți consumatorii fideli. Așadar, chiar dacă e vorba de kebab sau de șaormă scrisă cu dublu V, cititorul care a ajuns la acest articol va înțelege despre ce vorbesc în top:

4. Irina – toată lumea știe de Irina. Că e la prefectură, că e ieftină, că e cea mai bună și așa mai departe. În realitate nu e tocmai cea mai bună, dar este la îndemâna oricui și cândva erai servit în 2-3 minute. Acum însă, reputația i s-a extins, iar sosurile parcă sunt mai puține, puse în așa fel încât să le simți doar la prima îmbucătură (pe vârf). La finalul șaormei ajungi să mănânci pâine cu cartofi și câteva firicele de carne. „Necăcios”, cum ar spune unii. De cele mai multe ori n-apuci să termini o șaormă mare pentru că e prea mare și arunci o parte . La șaorma mică n-apuci să te saturi.

Referitor la timp, de multe ori ai impresia că e un restaurant slow-food, având foarte mulți clienți. Probabil că ar trebui extins și le-ar trebui mai mulți oameni ca să facă față comenzilor.

3. Vikings – ăștia și-au făcut un renume pentru sandvișuri. Dădeau ceva bun într-un preț foarte mic, dar s-au simțit înșelați și au dat un tun, ducând sandvișul la preț de șaormă, așa că am schimbat meniul. Dimensiunea e perfectă și, de multe ori, te saturi cu una mică. Combină carnea și cartoful frumos și adaugă o felie de roșie pentru a fi mai suculentă. Cel puțin mie mi-a dat impresia de prospețime și n-am simțit niciodată nevoia să arunc colțul.

O problemă mai nasoală e servirea de la ora prânzului, când se fac foarte multe comenzi și ajungi să aștepți vreo 10-15 minute până apare.

2. Saray – pentru cei care vor să vadă o șaormă condimentată turcește, cu pătrunjel și alte chestii al căror nume nu l-am reținut. Prețul este un pic cam mare, dar merită. Servirea este faină, în sistem slow food (pentru că e restaurant, nu șaormerie) și de foarte multe ori ai ocazia să te întâlnești cu patronii (turci, nu cocalari) care te mai întreabă de viață. Gustul seamănă izbitor cu ceea ce am găsit în Didim (Turcia), ba chiar aromele mi se par ceva mai strong.

Pe lângă asta, se mai face și „nargyla party”, dar trebuie să te interesezi la fața locului.

1. Mesopotamia, Arena Mall. Șaormă bună, mai ales cea la farfurie. Suficient sos, suficient condiment și atât cartof cât să nu ai impresia că trage la cântar ca să-ți mănânce banul. Prețul e dublu față de Irina, dar merită. Te saturi, nu e „necăcioasă”, gustul e excelent și au un sos care te dă pe spate. N-am înțeles din ce e făcut, nici nu vreau să-l reproduc, dar când vreau să mă răsfăț mă gândesc la Mesopotamia. Pe lângă asta, n-am pățit niciodată să aștept mai mult de 5 minute pentru a fi servit, chiar dacă am comandat 5 șaorme și chiar dacă am avut 10 persoane în față.

Va să zică ai și servire bună și șaormă bună. Exact ce-ți trebuie ca să mai iei 2-3 kilograme pe săptămână.

Recunosc, mi-ar plăcea să avem o aplicație gen FoodPanda în Bacău, care să le permită utilizatorilor să comande și să comenteze asupra șaormeriilor locale. Și mă refer la recenzii sincere, nu plătite și nu patroni care să își aprecieze singuri amestecurile de cărnuri, cartofi și ketchup, „ca să știu una și bună”. Intru pe site, scriu adresa mea și îmi zice care sunt cele mai bune șaormerii din zonă. Pentru că sunt mai pretențios, las filtrul pentru tot orașul și pun o comandă online ca să stau liniștit în fotoliu.

Sosește comanda, mănânc, intru pe foodpanda și le  recomand și altora. Până atunci, însă, facem traseu local, iar când ajungem în București, Cluj sau Timișoara, căutăm șaormerii pe Android sau iOS.

foto: shawarma via shutterstock

5 comentarii

  1. Dar la ce ora ai fost tu de ai fost servit la Messopotamia in maxim 5 minute? Cumva la 10,00 a.m.? Eu nu am scăpat sub 20. E drept, era sâmbăta, dar când sa merg la Mall, caci in timpul săptămânii muncesc….ca si cei ce aglomerează fast-food-urile din centru la orele prânzului …logic! Shaorma multă la Messopotamia ? Ma faci sa rad! Farfurii mici, carne tăiată extrem de subțire! E clar! Ori esti ușor de manipulat, ori plătit de cei amintiti sa postezi acest articol! Ipocrizie, boala românească !

  2. Tu ai facut clasamentul dupa gustul tau, ceea ce-ti place tie. Dar, sunt de acord cu tine pentru ca am testat din fiecare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.