Bolsey C

Bolsey Model C Twin Lens Reflex 35mmBolsey C este un TLR cu film de 35mm, fabricat de Bolsey în 1950. Este bazat pe Bolsey B2 și are același corp fabricat din aluminiu. Obiectivul pentru captură este un Wollensak fix, anastigmat 44/3, cu focalizare elicoidă, iar shutterul frunză este un Wollensak sincronizat cu viteze T, B, 10-200, marcat Snychro Matic cu lumini roșii. Vizorul este același tip cu obiectivul, la nivelul încheieturii. În mod ciudat, Bolsey C păstrează imaginea despărțită a telemetrului de la Bolsey B, și un vizor decentrat separat. această combinație a vizorului de reflexie, cu vizorul optic și telemetru au fost incluse în Alpa, un alt design al lui Jacques Bolsey. Bolsey C2 este gravat cu BOLSEY MODEL C TWIN LENS REFLEX pe partea frontală.

Bolsey C22 este o variantă a modelului C, lansată în 1953, cu un sistem numit Set-o-matic pentru a cupla aperuta la distanță pentru fotografiile cu bliț. Este marcat BOLSEY MODEL C22 SET-O-MATIC TWIN LENS REFLEX pe partea frontală.

Vânzările pentru seria C au fost sistate în 1956. Acum se mai poate găsi într-un set format din camera, o carcasă, un suport de bliț, becuri pentru bliț, un set de filtre, un capac pentru obiectiv și o carcasă pentru filtre, toate puse într-o cutie de culoare roșie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.