Bolsey B

Bolsey B este un aparat foto de 35mm cu telemetru, încasetat în aluminiu, și produs de Bolsey în 1947. Lentila este un Wollensak fix Anastigmat 44/3.2 cu focalizare elicoidă, iar shutterul are vitezele T, B, 10-200. Telemetrul este un divizor de imagine, cuplat la obiectiv dar separat de vizor.

O versiune numită Bolsey B Special, cu MODEL B SPECIAL gravat pe fața aparatului, avea obiectivul și shutterul detașabile pentru a permite inserarea unui inel de exensie pentru fotografierea apropiată. În cartea lui Richar Sanford există câteva imagini cu un kit de cititor de microfilm Bolsey care includea și un Model B Special acoperit cu piele albă.

Bolsey B2 este succesorul modelului B, fiind fabricat din 1949 până în 1956 cu prevenirea expunerii duble. Este gravat cu Model B2 pe față. Shutterul este sincronizat și marcat cu Synchro Matic în vopsea roșie. Apertura minimă este de 22, față de 16.

Bolsey B22 este o variantă a B2, lansată în 1953, cu un sistem numit Set-o-matic pentru a lega apertura de distanță și bliț. Este marcat cu Bolsey 22 SET-O-Matic pe față.

Bolsey Jubilee este un model modernizat, lansat în 1955. Are un obiectiv 45/2.8, fabricat de Steinheil, marcat Bolsey Setinheil Anastigmat, și un shutter fabricat de Gauthier, marcat Auto-Syncro Dust-Tight Shutter Bolsey-Gauther, cu viteze de la 1/10 la 1/200. Declanșatorul a fost mutat de pe shutter, deasupra aparatului.

Bolsey B3 este o versiune simplificat a Jubilee, fără Set-o-matic. Este îmbrăcat în piele.

Seria B a fost scoasă din vânzări în 1956, pentru ca 1957 să marcheze vânzarea modelului Bolsey Jubilee sub un alt nume de către compania de ceasuri Wittnauer. Festival, cum se numea, avea schimbată partea de deasupra și toate inscripțiile cu Bolsey au fost șterse.

Au fost și câteva modele ale Bolsey B pentru armată:

  • un model special pentru Forțele Aeriene Americane, B2 și B Special
  • un model pentru Armata Americană, de culoare măslinie cu corzi, având codul militar PH-324A

P-H sugera că era încasetat într-un Bolsey B, putea fi proiectat ca un SLR. O versiune 35mm TLR a fost făcută în aceeași carcasă, cu denumirea de Bolsey C.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.