in Blog

BlogBacău.ro s-a lansat în judeţul Bacău

Ca să parafrazez puţin sintagma ca “suntem peste tot acasă”, cel mai ambiţios proiect al blofosferei româneşti a început să se facă simţit prin tot judeţul Bacău. Mă rog, în cea mai mare parte a judeţului, dar voi intra în detalii mai acuşi.

Aşadar, blogbacau.ro se vrea a fi cel mai vast portal de ştiri al judeţului Bacău scris exclusiv de blogări. Că sunt în devenire, că abia acum au aflat cu se mănâncă termenul sau că vor să vadă cum e să fii în pielea celui care informează – oamenii sunt interesaţi. Contează, însă, că noi, cei din Divanul AdBlog vrem să facem ceea ce presa n-a mai putut de la Steagul Roşu încoace – să ducem şi să aducem informaţii din judeţ. Un fel de input/output în cuvinte pe înţelesul tuturor.

Aşadar am făcut proiect, am făcut curs, am făcut site şi am plecat să-l lansăm. Am fost mai întâi la Sascut acolo unde am fost întâmpinaţi de elevi ai liceului din comună şi de primar. Ba chiar a venit şi profu de informatică să prindă şi el gustul blogosferei. Le-am explicat despre ce era vorba, le-am făcut poze şi i-am invitat să scrie. Tocmai de aceea, rubrica de Sascut a site-ului va fi actualizată chiar de domn primar.  În schimb, am aflat că am fost daţi la postul local de televiziune, dar asta e aşa, ca să mai afle vreo 2-3 comune de existenţa noastră.

  

La Tamaşi am găsit o primărie proaspătă. Adică inaugurată anul ăsta prin octombrie,  special să lansăm noi proiectul acolo. Am rămas plăcut impresionat când ne-am văzut înconjuraţi de puştii şcolii din comună exact în sala de şedinţe. Şi ce sală, nene!

Iarăşi, am prezentat proiectul, am prezentat site-ul şi am primit felicitări. Le meritam pentru că, de la prima lansare până Tamaşi am avut peste 1000 de cititori unici, ceea ce nu este rău deloc. Am făcut şi câteva conturi pentru două doritoare şi am fost asiguraţi că va trebui să mai facem câteva. Cu alte cuvinte, editorii noştri vor avea de muncă.

  

La Mărgineni au ăştia o primăria de te doare capul. E nouă şi are o arhitectură criminală. O intrare este jos, iar alta este sus, în spate. Mă crede cineva dacă spun că la intrarea de sus se ajunge cu maşina? Evident.

Prezentarea site-ului am făcut-o în sala de conferinţe, cu microfoane şi scaune directoriale. Cam peste tot am fost invitaţi pe scaunele directoriale, dar să nu mă laud acum. Şi, ca să nu ne rămână editorii cu buza umflată, am mai câştigat cel puţin un colaborator. Mai mult decât atât, am primit şi de-aici o promisiune că vor fi multe conturi de creat. Aşteptăm.

 

Urmează munca de jos: cât mai multe conturi create, cât mai multe articole şi multă, multă informaţie. Începutul a fost promiţător, să vedem dacă reuşim să facem ceva care să conteze.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Cred ca va fi ceva trainic pentru ca temelia-i solida. Nu stiu ce se ureaza in domeniul asta dar incerc un….la cit mai multi (si de calitate) in jurul vostru !