Torturat în centrele de plasament, acum vrea să înființeze un centru de formare pentru orfani. Eu îl ajut

anadobrescu_2

După ce s-a chinuit prin centrele de plasament, a fost bătut, scuipat, înjurat și aproape violat în copilărie, Vișinel a avut de ales una din trei căi.

Prima era să clacheze, să renunțe de tot la trai pentru că oricum viitorul nu-i promitea nimic, iar viața sa ar fi fost un paravan pentru lovituri fizice și morale. I-ar fi fost mai ușor.

În a doua cale, ar fi putut să facă ceea ce fac peste 90% din cei care au trecut prin experiențe asemănătoare: crimă, furt, viol, droguri, vandalism. Dar nu, el a ales-o pe-a treia. A continuat. Dacă expresia englezească ne spune că viața ne oferă lămâi, iar noi să facem limonadă, lui Vișinel i-a oferit cianură, dar el a luat târnacopul și a început să sape după aur. A făcut școală, liceu, facultate. Acum e la a doua facultate. Master. S-a angajat. A făcut teatru și drept. A făcut un ONG și a început să facă proiecte pentru cei care sunt acum așa cum a fost el.

Despre el și viața lui puteți citi un material pe hotnews.ro

Acum face un centru pentru formarea tinerilor instituționalizați. Vrea să dea mai multor tineri șansa pe care el a găsit-o târziu. În acest scop, și-a donat apartamentul în care locuia, iar acum are nevoie de ajutor. A înscris proiectul la Bursa Binelui și trebuie să strângă cât mai multe donații.  Suma minimă e de 5 lei (adică puțin peste 1 euro).

Procedura este simplă: accesați site-ul pentru Bursa Binelui și dați click pe butonul „Donează”. Vi se va deschide o fereastră de la „euplatesc.ro” și procesatorul vă va ghida mai departe. E important să vă treceți numele și adresa de email.

Nu contează cât dați, atât timp cât acolo i se va contoriza o donație. Vă asigur că banii ajung acolo, pentru că am fost la București și am văzut centrul și stadiul în care se află. Merită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.