in Blog

Basarabenii şi-au tras festival cu muzică, lansare de carte şi tot tacâmul

Este vorba de ceva destul de interesant, dat fiind faptul că  se organizază în Bacău de către basarabeni. Ştiţi voi, ăia despre care se zicea că nu vor să fie români  şi că vor să fie independenţi că au limba, steag şi identitate proprie. Aiurea, ia uite ce fac băieţii noştri:

Grupul de Iniţiativã Basarabeanã – Bacãu organizeazã vineri, 26 martie 2010, prima ediţie a Festivalului “Basarabia. Evenimentul va demara la orele 10, la Muzeul de istorie “Iulian Antonescu” – Bacãu, cu o lansare de carte.

Afiş

Intitulatã “Memoriile refugiului” , cartea este un produs la Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia. Instituţia sus-enunţatã gãzduieşte şi o expoziţie de vinuri din Basarabia, precum şi de dulciuri, de la celebra fabricã Bucuria. În cadrul acestei pãrţi a evenimentului va avea loc şi conferinţa “Basarabia de mâine!”.

Eveniment cu tradiţie în alte oraşe (Cluj, Suceva, Iaşi, Bucureşti), Festivalul Basarabia se materializeazã în seara zilei de 26 martie prin concertul trupei Sunstroke Project, concert ce va avea loc în Club NO Limit (fostul Bahia). Sunstroke Project vine în Bacãu, dupã ce, nu de mult, a fost selectatã sã reprezine Republica Moldova la Eurovision alãturi de Olia Tira.

Sponsorii şi partenerii evenimentului sunt Tuborg, Vodafone, Graffit Invest, Ania, Cramele Hânceşti, Pensiunea Loredana, Bucuria, Floarea de Colţ, Siluette, Curigo, Black Rose Pub, GIB Cluj, Televiziunea Românã, sãptãmânalul Exclusiv, Ziarul de Bacãu, 1TV Bacãu, InimaBacaului.ro, talentirosit.ro, ursaqe.com, reporterliber.ro, balaceanca.net.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.