in Blog

Armata română are 75.000 de militari. Pe ei, pe mama lor!

V-aţi pus vreodată întrebarea: “cam câţi militari are Armata Română”, din moment ce ne permitem să ne considerăm membri NATO? Şi aici putem include acţiunile din Irak, Afghanistan sau, mai nou, Libia. Ei bine, căutând pe internetul care este aproape gol la acest capitol, se poate observa cât de comună este aceasta întrebare: de la zero spre deloc.

Adică lumea critică: de unde are România militari să trimită în Irak? Din ăia 75000. Dar în Afghanistan? Păi tot de-acolo. Cum îşi permite România să trimită trupe în Libia? Păi are 75,000 de soldaţi, ce naiba să facem? Să-i aşteptăm să iasă la pensie iar apoi să-i criticăm că au pensii nesimţite?

Iar mie, bineînţeles, irositul irosiţilor, mi se pare că a participa la acţiunile NATO este de bun simţ. Că acţiunea este pentru furatul petrolului sau că ideea a aparţinut unui curvar francez este o cu totul altă poveste. Dar asta este situaţia, ne-am luat angajamentul faţă de ei, iar ei ne garantează că ne apără în cazul în care Rusia sau China plănuiesc să invadeze lumea. O ofertă rezonabilă (ca să nu zic că Rusia şi China n-ar avea armată de două ori mai numeroasă decât populaţia Bucureştiului).

În plus, cel puţin pe hârtie, mai avem vreo 5 000 000 de apţi pentru serviciul militar. Dacă este să intrăm în război cu Ungaria, sunt sigur că 4 968 054 dintre ei nu vor fugi în Austria pentru a-şi apăra sufleţelul curat de mizerabilii maghiari.

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Ai gresit putin calculele. 75000 este efectivul complet, nu numaru’ de soldatoi. Daca scazi de acolo salariatii civili, cadrele militare de stat major, mentenanta si alte categorii, ramai la 15-20000. Mai par atat de multi?

 2. Citez: “90,000 men and women currently comprise the Armed Forces, 75,000 of them being military personnel and the other 15,000 civilians. The Land Forces have a reported strength of 45,800, the Air Force 13,250 and the Naval Forces 6,800, while the remaining 8,800 serve in other fields.[5]”

 3. Am fost vanduti deja odata, nu vad de ce nu s-ar repeta situatia. Pe langa pensiile si salariile uriase pe care le iau, varsta pensionarii este extrem de mica.
  Soldati trimisi cu colindul sunt doar cativa, si e cam de forma. Ca avem si noi 5 soldati in Irak si 5 in Libia nu mi se pare ca e o implicare prea mare.
  Eu cunosc pe cineva de la liceul militar (Breaza) si am aflat ca un freaca-p**a de acolo (cel mai mic grad) are cel putin 1500ron salariu. Si salariile pot depasi si 10.000 ron.
  Daca tot au salarii asa mare, nu ar trebui sa si faca ceva? Vreau sa ii vad in Japonia ajutand victimele de acolo!

 4. Deci din militarii încadraţi, mai puţin de un sfert sunt combatanţi, ştiu ce zic. 10000 au probabil generalii din CSAT, piloţii şi alte categorii ‘speciale’. Nu mai plecaţi urechile la ce se aude, multe sunt minciuni, în fine. Din ăştia combatanţi de care vă povestesc eu cel puţin jumate ar merge în misiuni, nu din patriotism sau altruism, ci din cauza dificultăţilor financiare. Dacă aveau salarii aşa barosane crezi că mergeau în misiuni de dragu’ de a fi plecaţi de acasă?

 5. intradevar poate au salari mari si etc etc,..dar in caz ca se intampla ceva acolo,.ei sunt cei care sunt prezenti si lupta,.voi ziceti ca are 75 de mi de soldati,dar ce conteaza numaru atata timp cat in zilele noastre razboiul se face pe la spate,cu arme nucleare bombe cu telecomanda..ce mai conteaza numaru cand apesi un buton si sa dus totul,

 6. SE MANACA MULT RAHAT DUPA CATE CITESC AICI.IN PRIMUL RAND, ARMATA ROMANA NU DISPUNE DE 75.000 DE MILITARI COMBATANTI, CEA MAI MARE PARTE DIN EFECTIVELE ARMATEI O ALCATUIESC CIVILI,CARE DE CELE MAI MULTE ORI CASTIGA MULT MAI MULT DECAT MILITARII DESI MUNCESC MAI PUTIN SI AU RASPUNDERI LIMITATE.
  DINTRE MILITARI, MAJORITATEA SUNT MILITARI IN VARSTA TRECUTI DE 40 DE ANI, MILITARI CARE SI-AU FACUT DATORI A FATA DE TARA PRIN PARTICIPAREA LA DIFERITE MISIUNI SI APLICATII (NU NEAPARAT IN AFARA, SUNT MULTE CARE SE EXECUTA IN TARA ) IAR ATUNCI CAND NU S-AU AFLAT IN ACESTE MISIUNI SI-AU FACUT TREABA IN UNITATILE MILITARE IN CARE AU FOST INCADRATI.NU MAI VB. PROSTII, DE MULTE ORI IN ARMATA SE MUNCESTE MAI MULT DECAT IN CIVILIE, DAR VB. DOAR DIN INVIDIE SAU CA SA VA AFLATI IN TREABA.IN TIMP CE UN CIVIL LUCREAZA 8 ORE SI VINE ACASA LINISTIT UN MILITAR LUCREAZA 10-11 ORE, IAR UNEORI AJUNGE A DOUA ZI ACASA.DAR ROMANUL ASA ESTE INVIDIOS, TRADATOR, URACIOS ETC. DIN PACATE!!!!!

 7. am lucrat in M.P.N aproape 3 ani iar ce a scris colegu mai sus (vlad) este foarte adevarat munca unui soldat chiar daca sta in unitate este mai mare decat a civililor care lucreaza in ele nu mai vorbim de pregatire pt misiuni sau misiuni…etc iar de bani nu mai vorbim halll fara de halll… iar soldati combatanti 35000 maxim

Webmentions

 • Pentru de dimineață | aghiuţă 5 iunie 2014

  […] Talent irosit vrea la răzbel. […]