in Blog

Povestea din spatele noului bloc de pe Stadionului

Panoul fără date

*autorizatii fulger, votate in aceeasi zi *4 constructii, 4 contracte cu aceeasi firma constructoare *firma constructoare apartine familiei Lefter,  *Radu Nicolau a declarat in 2007 existenta unor acte pe care le-a obtinut abia in 2008 *posibile favoruri făcute pe principii politice

În 2007 SC NEVCO Invest SRL a primit avizul favorabil de la Consiliul Local pentru a începe construcţiile a două blocuri de locuinţe. Firma deţinută de Radu Nicolau şi alţi 3 asociaţi, avea încă din 2002 obiectul principal de activitate pe restaurante şi este operator economic pentru restaurantul Viva şi club 147.

Patru autorizaţii fulger, de patru ori aceeaşi firmă constructoare

Firma constructoare menţionată în cele două hotărâri, SC Lefproiect SRL aparţine familiei lui Christian Lefter  şi are un sediul principal în Bacău. În 2008, SC Nevco Invest SRL a primit autorizaţie de construcţie pentru alte două imobile: Bloc de locuinţe pe strada Stadionului şi Locuinţe pe str Martin Crişan nr 6 D. Firma constructoare: SC Lefproiect SRL.

Jocurile politice l-au determinat pe Radu Nicolau să candideze?

În perioada 2007-2008 Ioan Silviu Lefter era parlamentar şi vicepreşedinte PNL pe filiala judeţeană Bacău. Dacă în 2007 Consiliul Local a votat 2 hotărâri pentru aprobarea acelor două planuri urbanistice zonale, în 2008, în cadrul unei emisiuni televizate, Radu Nicolau îşi înşira motivele pentru care candida la primărie şi dorea să iasă numai primar: “Vreau să fiu primar pentru că în Consiliul Local nu eşti singur“. De asemenea, tot Radu Nicolau a pus accentul pe inexistenţa unui plan urbanistic general în Bacău.

Ştia că va primi autorizaţie  cu 5 luni înainte

Cu toată revolta, Radu Nicolau a declarat încă din noiembrie 2007 că: “au fost depăşite etapele de proiectare, avizare şi autorizare a construcţiei, astfel că lucrările la primul bloc de locuinţe vor începe la sfârşitul acestui an, după etapa de organizare de şantier.” (financiarul) . Autorizaţiile avea  să le primească abia în luna martie a anului 2008:

Write a Comment

Comment