in De pe Facebook

Agfa Optima 500 Sensor

Agfa Optima 500 Sensor este un aparat de fotografiat cu vizor mare și film de 35mm, fabricat de Agfa în 1969. Precum toate camerele din seria Agfa Optima Sensor, aceasta este caracteriztă și de un buton pentru shutter rotund, de culoare roșie, situat în partea de sus. Există, de asemenea, un slot pentru un cablu de declanșare a shutterului.

Pârghia pentru înaintare este pe partea jos, în stânga fotografului. Partea pentru derulare este situată lângă lentilă fiind marcată cu semnul R. Prin apasărea acestui buton, se folosește pârghia de înaintare ca pârghie de derulare. Dacă se deschide capacul din spate, butonul R va fi cel care va elibera filmul din camera foto. În același timp se va reseta derulatorul. Indicatorul de expunere este de tip CdS.

Obiectivul are trei zone de focalizare, situate deasupra, și un indicator pentru distanțe, situat dedesubt. Butonul pentru resetarea cadrelor este în partea de jps. Se poate conecta un bliț pe un port „picior”.

Obiectiv: Agfa Color-Apotar 42mm f/2.8

Shutter: Paratic cu viteze 1/30 – 1/500 +B

Baterii: PX625

Agfa_Optima-500-sensor

Description = Agfa Optima 500 sensor camera. 35mm camera with automatic-exposure. | Source = Wikipedia. | Date = 2006-06-29 | Author = Dirk Meyer | Permission = GFDL

Write a Comment

Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.