in Blog

Afumaţii de la crâşmă

N-ai cu cine.. nişte drogaţi.

Cel mai frumos este atunci când se adună vreo 5 amici la o crâşmă să discute probleme existenţiale întâlnite pe parcursul unei săptămâni. Şi nu zic frumos la modul cel rău, dar urmează să-mi bat joc de afumătoare. Adică să exagerez pe nesimţite.

Afumătoarele sunt acele cămăruţe construite din lemn deasupra unei gropi, în care se face focul, pentru a se afuma carnea de porc. Şi domnule, şunca e mai bună când e afumată pentru că are un gust aparte, dar când e vorba de o asemănare cu personajele mirifice de la întâlnire, atunci există o problema. Majoră.

O parte dintre cei prezenţi (unul subsemnat), nu prea suportul fumul de ţigaretă în masă. Adică atunci când vreo 6 personaje se pun pe supt ţigarete şi suflat în sus şi-n jos cu fum, doar ca să-l împărştie în jur şi să se laude că-s în stare să carbonizeze o pizza numai cu respiraţia. Domnule şi put, şi au dinţii galbeni şi le lăcrimează ochii de la atâta fum, dar tot nu se opresc. Unul dintre ei se bate cu pumnul în piept ca să nu tuşească şi mainscoate o ţigaretă pe care o aprinde cu tact, că mai poate să-şi mai afume apropiaţii înainte să facă tuberculoză.

Şi femeile fumează. Da, fumează KENT OPT, că e fumul mai dulce. Sau poate ele cred că fumul înseamnă aer de intelectual. Adică, până la urmă, toţi artiştii au câteun viciu sau câteo sursă de inspiraţie. Unii se mulţumeau cu alcool, alţii speră să le cadă fisa cu rumeguş şi hârtie. Că-s bune tu.

Dar e plăcerea lor, a femeilor, să fumeze şi să rânjească atunci când mai scot câteun fum pe bucură. Dar atunci când expiră se ascund, că de fapt le vine să mai şi scuipe că au flegmă în gât. Dar nu. Nu scuipă ci îşi comandă o ţigaretă nouă şi înghite. Să arate la lume că-s rezistente la KENT 8: “Ţtigările feminităţii”.

În două ore, crâşma toată se umple de fum de la aceste surse inepuizabile de CODOI. “Adică să nu mai fumez? Doamne fereşte, prefer să mă spânzur.”

Şi a dispărut şi respectul. Ştiţi voi, ăla cu: “Te deranjează dacă fumez?” iar eu politicos, să zic: “Nu” în speranţa că fumează doar una. Aiurea. Cinci pachete de ţigări în două ore. ASta ca să regret acel “Nu” spus în urmă cu cîteva luni şi să fiu sigur că în fiecare săptămână mă pot întoarce acasă, pot să mă dezbrac, să iau o bucată de şuncă din frigider, s-o-nvelesc în ţoale, iar a doua zi s-o pun de-o afumătură pe cinste.

Că put. Put hainele, pute telefonul, pute ghiozdanul, pute agenda, pute buletinul. Toate put de la ţigara ălora care preferă să fumeze pe nesimţite o sută de ţigări în preajma nefumătorilor şi care nici măcar nu au bunul simţ de a-şi controla viciul ăsta.  Să ia naibii o gumă cu nicotină, să meargă afară, să-şi cumpere acadele sau să strângă limba-ntre dinţi două ore fără să-şi inunde plămânii cu FUM!

Cam atât. În rest mi-a făcut plăcere şi ne mai vedem când vă număraţi singuri ţigaretele – Voi, afumătoarelor (masculin şi feminin).

PS: Da, e scris ca să vă iau la mişto  😀

Write a Comment

Comment

  1. Esti prea elegant denumindu-va ¨afumati¨. In realitate e mult, mult mai mult de atat! Daca s-a fumat chiar atat cat zici tu… chiar ca e mult.

  2. mai cristinel…cum a spus si baiatul…exista spatii pentru nefumatori si spetii pentru fumatori…ai spus..Adica sa ma despart de grup si sa ma duc la nefumatori? Da…daca tie iti este un chin sa stai cu fumatori la masa si daca te deranjeaza atat de mult incat ai zis ca scrii si despre asta…da desparte-te de grup si dute sa stai singur la o masa din zona nefumatorilor…comanda-ti un suc si bucura-te de aerul curat de acolo daca…ti se impute buletinul langa amicii tai fumatori…eu in schimb nu te iau la misto…doar iti dau un sfat prietenos…Razvan Olteanu

  3. Nici eu nu suport fumul de tigara (nici un fel de fum de altfel).

    Intr-adevar sunt spatii pentru nefumatori, dar mi se pare exagerat ce spune Razvan, adica sa te desparti de turma si sa te duci tu singur in cealalta parte.

    Oricum, bucura-te de prieteni, ca nu se stie cat ii mai ai! :))

  4. n-am stiut ca te deranjeaza asa de tare 🙁 Puteai sa zici, ca ma potoleam.

    Cat despre partea in care toata lumea fumeaza…poti sa te duci langa minoritatea de nefumatori (trebuie sa fie) sau…na, minoritatea se supune majoritatii, n-ai ce-i face. Eventual alege si tu un local mai aerisit.