Trebuie să fii idiot ca să-ți dorești închiderea TVR

Sau trebuie să vezi idealul televiziunii în Kanal D și Antena 3. Părerea mea este că TVR e cel mai plăcut post de televiziune și se numără printre puținele pe care le poți viziona fără să te tâmpești progresiv:

1. Grila de programe e bună (măcar uită-te la Moise Guran)

2. Filmele pe care le difuzează sunt de calitate și au un repertoriu internațional, nu doar american. Le-aș dau o media de 7,5-8 pe imdb, dar nu vreau să mă precipit.

3. Telejurnalul e foarte bun și îmi pare imparțial. Nu există băsiști sau pontiști ci doar guvern și președinte. Au reportaje originale și bune. Nu folosesc clipuri de pe youtube.

4. Vremea are Bacăul pe hartă (Popescu e fericit)

5. Programul de seară (film – ficțiune sau documentar) nu este întrerupt de publicitate.

6. Calitatea imaginii e foarte bună (comparați cu Antena, Prima sau alte porcării)

7. Până și reclamele au un strop de inteligență și se feresc de căcaturi („Ioane, Ioane, toată lumea..”)

8. Au campanie prin care îndeamnă oamenii să citească.

Motive ar mai fi, iar postul merită urmărit. Încercați să vă uitați la vreo 2-3 telejurnale și dezbateri, apoi faceți comparație cu gunoaiele de pe Antene, Realitatea și România TV. Dacă tot mai aveți dubii, atunci apucați-vă de gramatică și încercați să treceți BAC-ul. S-ar putea să vă ajute. S-ar putea…

PS: Nu mă deranjează taxa Radio – TV.

PPS: Mă refer la TVR 1 și TVR HD. Restul nu mă interesează.

5 comentarii

  1. Din partea mea poate sa inchida toate canalele. Orice face TV-ul, internetul face mult mai bine. TV-ul este un mediu extrem de filtrat, te atrage si iti pierde timpul dandu-ti informatii dupa bunul lor plac.
    Sa imi pierd timpul cu povesti de amor imposibile, cu intrigi, scandaluri, violuri si crime? Merci, mai bine ma lipsesc de TV.

    1. Am zis că TVR-ul e diferit tocmai pentru că nu difuzează intrigi și scandaluri, iar crimele și violurile le dă pe scurt într-o parte a telejurnalului.

  2. SI digi a inceput sa fie ok, dar… repeta prea mult stirile si parca au un pic de tenta pdl-ista sau… miscarea populara, oricum baietii destepti din zona aia…

  3. De acord cu tine. Nu vreau sa se inchida, dar trebuie sa raspunda baietii si fetele care au pradat TVR de-a lungul vremii. Este aproape incredibil cum un post TV cu trei surse de finantare (buget, reclama, taxa TV) sa fie aproape de colaps. Si da, nasol fara TVR Cultural.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.