România, democrația ipocrită

Observ amuzat cum lumea pare mirată de ce se întâmplă și cum mulți își dau cu părerea despre politică, la maniera în care ea este studiată pe băncile facultății. Nu râd. Este un articol în care voi explica ceva ce mulți știu, dar cărora le place să pună retorice în social media.

Băsescu și PDL-ul

Din câte știu eu, a face parte dintr-un partid politic înseamnă a avea câteva responsabilități. Astfel, o parte dintre membri sunt cei care știu să ciripească, o parte sunt cei care marcă banul, iar altă parte sunt cei care cunosc politică. La fel se întâmplă și în PDL, la fel este și în PSD. Nu cred că are rost să ofer pe tavă exemple precum Hrebenciuc, Iliescu sau Dinu Patriciu.

Din moment ce ai două categorii cu influență atât de mare, e clar că puterea deplină a unui singur om este o iluzie. De aia, probabil, se tot pomenește prin mass-media de liderii PDL și nu de liderul PDL. De  aia, probabil, că nu pot fi date afară anumite personaje și, sau, nu vor fi băgate la închisoare.

Politicienii nu sunt singurii care ar face așa ceva

Românii au un proverb care suna cam așa: „Nu mușca mâna care te hrănește”. În afaceri se spune că nu e bine să-ți f*ți partenerii. În familie nu vă întoarceți spatele. În explicații puerile, partidele vor ține întotdeauna la oamenii de bază. PSD-ul crapă de ciudă că Năstase e la pușcărie, așa cum PDL-ul crapă după primarii care au dosare penale.

Doar nu credeți că există vreun partid care să nu fie conștient de cât de corupți sunt membrii care ocupă funcții. Mai mult decât atât, nu există partid politic care să nu fie conștient de prostia anumitor personaje care fac o comedie din viața publică.

Traian Băsescu și Elena Udrea, un deliciu pentru public

Lumea îi reproșează președintelui suspendat că și-ar fi pus amantele în funcții înalte. Pe Roberta, pe Elena.. după buget. Dar ce-ar fi dacă unul dintre finanțatorii partidului ar fi avut două amante pentru funcții înalte? Doar o întrebare de logică.

De ce Năstase și nu Dumitru Sechelariu

Cineva a anunțat pe facebook că nu înțelege de ce, în țara în care a fost arestat Năstase, Sechelariu câștigă procese. Ceea ce iar ne face să ne gândim. Ai de prins niște pești care să dea bine la Uniunea Europeană și la pulime. Trebuie să alegi între cei mari și activi și cei mici care se zbat pe uscat. Răspunsul tău e logic.

Pensiile, salariile, impozitele și TVA-ul

Vine PSD-ul la putere și se închid sute de fabrici, mii de oameni rămân fără locuri de muncă. Vine PDL-ul, se constată că urmează o criză și se angajează să ia niște măsuri impuse de FMI pentru un împrumut ca să nu intrăm în colaps total. Care e mai rău, Băsescu sau Iliescu?

Urmează o declarație de genul: sunt prea mulți pensionari și prea puțini angajați, iar lumea îi sare în cap de parcă n-ar fi avut dreptate. De parcă țăranii și-ar plăti impozitele înainte să se îmbete și să-și omoare nevestele. De parcă toate cârciumile ar ști să dea bonuri fiscale. De parcă românul nu face evaziune fiscală cu nemiliuita, iar apoi se crede deștept că știe să bage bani în buzunar și să îmșele statul.

Concluzia, că deja am scris prea mult

Lumea e ipocrită și în viața reală, și în social media, va fi și la referendum. Politica se face la găleata de grăunțe, nu la televizor.

PS: Dacă nu v-ați prins, la referendum voi pune ștampila pe NU.

4 comentarii

  1. Meh, măsurile au fost şi până şi eu am trântit un articol plin cu elogiuni negative la adresa respectivului. Lucru normal de altfel, n-am auzit pe careva să se bucure că-i scade venitu’. Bine, m-am enervat extrem şi pentru că criza o fo’ numa jos, la pulime, în fine. Nu-mi place Băse nici acu’, da’ USL mă face să vomit când dă câte-o gherlă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.