Întrebare de 20.000* de euro: Esteţi prostani*?

În cazul în care membrii partidelor menţionate în textul de mai jos sunt sado-masochişti: Îmi cer scuze!

Acum e una să credem că suntem luaţi de proşti pentru că am ieşit din comunism şi sunt unii prea deştepţi care au ajuns acolo, de unde se poate lua un căruţ cu bani din buzunarul public- şi alta este ca ăştia, oameni din înalta clasă politică, să fie mai prostovani* decât ar trebui.

În realitate nu se fură aşa cum se speculează pe ici pe colo. Adică nu se fură la fiecare proiect şi nu se fură de fiecare dată când apare un puţoi de la un partid rival şi zice despre ăla că a furat. În primul rând nu se face aşa ci, din contră se merge pe principiul: voi luaţi acum, noi lăm dup-aia, dar nu ne-o tragem pe la spate cu dovezi concrete. Astfel, un şmecheraş de la PSD nu va fi niciodată concret atunci când va cuza un şmecheraş de la PNL c-a furat şi c-a dres pentru că nu va ieşi în faţă cu o dovadă concretă.

Această poveste tristă cu tente de basme sunt doar faţade ascunse şi atacuri inutile prin care mai speră unii să câştige un vot, două. Ne amintim cu toţii scrisoarea domnului PSD-ist (se citeşte pesedist)  din urmă cu vreo 8 luni când ne spunea el cum vrea să dea primarul nu ştiu câţi oameni afară. De fapt ce-a făcut individul – a adunat nişte decizii pe care primarul era obligat să le ia (trimise de la guvern) şi a formulat un text a la Petre Ispirescu  ca să-l bage pe nea edilul şef la belea cu alegătorii.

Asta nu e nimic – dar şmecheraşul nostru a făcut un calcul fenomenal. Ca să trimiţi o scrisoare dintr-asta la tot oraşul te costa, pe puţin, vreo 20,000 euro. Dacă sunt 3 hârtii nu contează, că xeroxul e moca pe alocuri, dar se face risipa pe un plic, pe curier. În fine, pesedeul şi-a făcut pagubă de vreo 20,000 de euro.

Primarul – alt drac împieliţat nu se lasă mai prejos. Mai cheltuieşte şi el vreo 20,000 de euro din pepiniera sa, sau a partidului pentru a informa cetăţenii cu privire la nişte proiecte (unele dintre ele care se vor demara prin 2011, dar asta nu contează). Adică, ce-a zis el – dacă ăştia aruncă în sus cu banii, noi de ce să n-aratăm c-avem? Ia împinge nea Costică un text acolo, să vadă lumea că ne pasă.

Stimaţi scandalagii,

Doresc să vă informez prin prezentul text scris la nimereală pe un blog că dorim să vă faceţi un calcul cu ce aţi putea face dumneavoastră şi partidul dumneavoastră cu 20.000 de euro. Aţi putea, spre exemplu să vă renovaţi sediile alea răpănoase pe care le aveţi (atât PNL cât şi PSD). Nu ştiu dacă aţi observat că o parte dintre dumneavoastră încă nu aţi descoperit cum se dezlipesc afişele de pe clădiri după ce aţi făcut campania, aşa că – cu aceşti bani aţi fi putut angaja puşti ca să vă cureţe rapănul ăla.

Totodată aţi fi putut măcar să veniţi cu o finanţare din partea partidului pentru un anumit proiect, că n-ar fi o mârlănie şi probabil ar fi o strategie mai bună – dar asta nu este mai important. Data viitoare spălaţi-vă sediile că sunt urâte cu draci. Dacă e monument istoric vă rog, dar vă rog să cereţi autorizaţie – eventual daţi şi o mită pentru a o obţine că nu se supără nimeni.

În ceea ce priveşte mesajele pentru cetăţeni, doresc să vă amintesc că sunt căi legale şi care nu ţin de pupincureală – Deşteptarea, Ziarul de Bacău, 1TV, EuroTV sau reclame electronice (că stau de-a-nsulea prin oraş). Sunt căi ceva mai oficiale şi dacă măncaţi lăptic cu posmagi, puteţi fi judecaţi direct pentru cele „declarate” de voi.

Cu sinceritate,

cetăţeanul care s-a săturat să umple coşu de gunoi cu ai voştri căcaţi* puşi pe coli albe de hârtie bună

PS: Hai, nu vine unul să-mi zică de fapt că acele scrisori sunt moca?  Dacă-mi ziceţi că aveţi pşti vietnamezi prin sediile alea distruse care vă fac hârtie din lemne şi plicuri cu lipici, vă cred, jur!

*prost înseamnă noroc (în străineză sau germană)  – să nu credeţi că înjur vreo domnişoară.

*fecale, masculin, plural

*1 leu (plic, hârtie, xeroxare manoperă, distribuire, etc.) x 80,000 (aproximativ) de locuinţe = ~80.000 lei care se împart la 4 pentru 1 euro şi se obţin aproximativ 20.000 de euro.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.