În Consiliul Judeţean Bacău se poate vota în unanimitate, cu două voturi împotrivă :)

Astăzi, 13 octombrie 2010, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi au fost trecute aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare din 20 septembrie 2010, proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean Bacău pe anul 2010 şi proiectu de hotărâre privind luarea în administrare a unor obiective aferente proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Bacău”.

Singurul punct care a pus probleme a fost cel referitor la rectificarea bugetului,  pentru care iniţiatorul Dragoş Benea a fost nevoit să răspundă  problemelor ridicate de 3 consilieri. Printre aceştia, Mihai Ichim de la PNL a adus în discuţie problema ascensoarelor de la Spitalul Judeţean, că nu e bine să se voteze rectificarea bugetului alocat pentru modernizarea acestora. Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, i-a atras atenţia că acei bani nu au fost accesaţi şi că de vină a fost conducerea spitalului, drept pentru care consilierul liberal a adăugat: „Domnule preşedinte, vă dau dreptate, dar ştiţi foarte bine că nu pot să-mi retrag cuvântul” şi a trecut la o problema mult mai „interesantă”: „De ce luaţi de la gura copilaşilor..” .

Un alt episod hilar a fost acela în care s-a adus în discuţie reducerea bugetului alocat pentru un centru de adulţi şi creşterea pentru un altul. Aici s-a dat un răspuns pe măsură: „Avem ordonanţă de la guvern să reducem cu un procent. Dacă la un centru bugetul alocat a fost mai mare, atunci e normal să reducem o sumă mai mare”. De fapt, de la unul se luau 60.000 de lei, iar la altul se alocau încă 130.000 de lei. Aşadar procentul de reducere era negativ, asta e sigur.

Replica zilei: „Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului a fost votat în unanimitate… cu două voturi împotrivă” a fost dată de Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, pe care-l puteţi aborda în această seară de la ora 19:00, live chat, pe kristofer93.com .

3 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.