Gizmo: Windows 8 și imaginile virtuale .nrg

Dacă sunteți în căutare de un cititor decent de clone virtuale pentru Windows 8 Pro, luați în considerare următoarele idei despre gratuități:

Magic Disc (ex. Magic ISO) – este recomandat de toată lumea, are installer pentru Windows 8 64 biți, dar dă o eroare imbecilă cum că nu poate găsi un driver. Pornirea sa cu drepturi privilegiate nu ajută deloc, cum nici dezactivarea antivirusului  nu este folositoare.

Virtual Clone Drive – era bun pe 7, funcționează și pe 8, dar nu suportă fișierele .nrg

WinISO – un utilitar care vrea să fie gratuit, cere un soi de licență, dar funcționează și fără (nu știu sigur dacă este trial, shareware sau demo). Îmi creează un drive, dar când încerc să montez o imagine .nrg, mi-o deschide în explorer. La propriu, îmi deschide o fereastră nouă, cu fișierul .nrg în partiția L (de exemplu).

Gizmo  de la Arinia Solutions pare să fie singurul utilitar care își face treaba calumea. Vine la pachet cu drive și cu un manager care permite gestionarea și arderea clonelor virtuale pe suporturi externe. Funcționează cu toate tipurile de imagini, nu cere softuri adiționale de la sponsori și, foarte important: știe cum se deschide o imagine virtuală (apropo de WinISO).

 

2 comentarii

  1. Eu folosesc de cativa ani Alcohol 52% si sunt multumit. Din pacate nu este gratis, se gaseste varianta trial cu 15 zile parca dar celor ca mine le este usor sa-l gaseasca piratat pe torrente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.